Snabbfinans

Snabbfinans är ett låneinstitut som ger ut lån på följande belopp:

  • Lån 1000 kr
  • Lån 2000 kr
  • Lån 3000 kr

Kredittjänsten Snabbfinans ägs av företaget S&A Sverige AB med organisationsnummer 556678-2677. Att ansöka om ett lån hos Snabbfinans är kostnadsfritt.

När man ska teckna ett snabblån hos Snabbfinans så fyller man i sitt personnummer och mobiltelefonnummer i formuläret som finns på snabbfinans.se. Välj det belopp du vill låna (1000 kr, 2000 kr eller 3000 kr) och tryck sedan på knappen “Ansök nu”.

Om du är förstagångslånare, det vill säga att det är första gången du lånar pengar av Snabbfinans så behöver man verifiera ansökningen. Efter att man har ansökt om ett lån får man automatiskt en pinkod via SMS som man använder för att verifiera låneansökningen.

Lånevillkor för mobillån och webblån hos Snabbfinans

  • Snabbfinans beviljar bara ett lån i taget (man måste alltså ha betalat tillbaka ett lån från Snabbfinans innan man kan ansöka om ett nytt).
  • Snabbfinans gör detaljerade kreditupplysningar och individuella kreditbedömningar när man ansöker om ett snabblån. Detta innebär att Snabbfinans väger ihop ekonomisk information från den sökande och extern information från olika källor med eventuell intern information och tidigare låne- och betalhistorik för att göra en så korrekt bedömning som möjligt av låntagarens återbetalningsförmåga.
  • Snabbfinans beviljar inte lån till personer som har en eller flera betalningsanmärkningar, skuldsaldo hos Kronofogden, pågående utmätning, skuldsanering eller annat som kan indikera oförmåga att betala tillbaka ett lån i tid.
  • Snabbfinans beviljar inte lån till personer under 20 år eller personer som på annat sätt är omyndiga.
  • Snabbfinans beviljar snabblån till personer som har en fast adress och är folkbokförda i Sverige.
  • Låntagaren som ska teckna ett mobillån eller webblån hos Snabbfinans ska ha minst 150 000 SEK i taxerad inkomst.
  • Låntagaren behöver ha ett mobilabonnemang.

Vad händer om man inte betalar tillbaka ett lån i tid?

Om man inte betalar tillbaka sitt snabblån från Snabbfinans i tid får man, precis som vid all annan kreditgivning alltid en påminnelse och därefter ett inkassokrav. En påminnelse och ett inkassokrav innebär alltid ytterligare kostnader för dig som lånar. Av den anledningen ska man undvika att betala sina räkningar efter fakturans förfallodatum.

Om man inte betalar sin faktura efter inkassokrav leder det till att ärendet skickas till Kronofogdemyndigheten, vilket leder till att man får en betalningsanmärkning och ett skuldsaldo hos Kronofogden. En betalningsanmärkning påverkar ens liv och ens ekonomiska möjligheter avsevärt, i negativ bemärkelse.

Till Snabbfinans.