Expresskredit

Expresskredit är en långivare/bank/låneinstitut som ger ut lån via mobil eller webb (mobillån eller webblån) på belopp upp till 3000 kr. De mindre belopp man kan låna är 2000 kr och 1000 kr.

Lånetrappa hos Expresskredit

Expresskredit använder en så kallad lånetrappa. Första gången du tar ett lån hos Expresskredit kan du låna 1 000 kr. Andra gången kan du låna 1000 kr eller 2000 kr och tredje gången kan du själv välja bland de lånebelopp som Expresskredit erbjuder (dvs ett tusen, två tusen eller tre tusen).

Möjlighet till lån fast man har betalningsanmärkning

Expresskredit beviljar endast mikrolån och snabblån till myndiga personer som har en fast adress, är folkbokförda i Sverige och har en ordnad ekonomi. För att bestämma om en person har “en ordnad ekonomi” hämtas en kreditprövning för varje ansökan.

Utifrån de uppgifter Expresskredit får i kreditprövningen görs för varje kund en individuell bedömning. Detta innebär att du kan få låna trots att man har en betalningsanmärkning.

Lånevillkor hos Expresskredit

  • Låntagaren ger sitt godkännande till en kontroll av låntagarens personuppgifter samt att en kreditupplysning inhämtas.
  • Expresskredit kan avslå en låneansökan utan att behöva ange orsak till den ansökande.
  • Kredittiden, det vill säga själva låneperioden är 30 dagar från det datum som lånet togs.
  • Låntagaren kan beviljas ett nytt lån hos Expresskredit om låntagaren har återbetalat sina tidigare lån och avgifter.

Företaget bakom Expresskredit

Expresskredit drivs av företaget Expresskredit Norden AB som håller till i Uppsala.

Till Expresskredits webbplats.